WOUT’S KWEKERIJ
Welkom Nieuwsflits Producten Diversen Publicatie Fotoalbum Contact 
Even voorstellen: Wouter Strietman

Verder streef ik uiteraard  naar nihile belasting  van milieu en klimaat:

- geen eindeloze reiskilometers door gesleep met onder meer kunstmest uit o.a. Brazilie, plantjes uit het buitenland of  uit midden Holland, eindeloos vergaderende organisaties hoe voedsel te produceren en het milieu wel intact te laten: niet kletsen maar gewoon doen;

- seizoensgebonden aanbod, dus verbruik fossiele brandstoffen nihil, klantgestuurd;

- geen productie en wegwerking nodig van dak- en loopplastic in kassen, plastic potten en slangen  alsmede van  het niet verteerbare groeimedium steenwol t.b.v. produktie van de traditionele komkommer, tomaat, paprika, peper, aardbei, meloen etc. Binnenkort kunnen ook o.a. andijvie, sla, prei, en zaaigewassen aan deze (m.i.) allesbehalve duurzame teeltwijze toegevoegd worden (meerdere rentabiliteitsproeven  lopen voor de teelt op kunstmatige substraten onder 100% kunstlicht met kunstmest, naar Aziatische voorbeelden), uiteraard bekostigd door onze sociale samenleving in de vorm van directe financiele steun door onze overheid.

Van een vitaal eindproduct waar men gezond van word en door blijft, is door deze kunstmatige teeltwijze geenszins nog enige sprake van. Onderzoek heeft dit al lang en breed aangetoond. Uiteraard niet betaald door het ministerie van Landbouw.

- regenwater voor de planten i.p.v. het vaak gebruikelijke ONS drinkwater;

EKO

d.w.z. ekologisch gecontroleerd - door SKAL: Stichting Keurmerk Alternatieve Landbouw - en gecertificeerd geteeld, dus geen eigen teelt, maar wel betrouwbaar zonder chemie gekweekt. Ingekocht dus. Tijdens inkoop heeft Drents produkt absoluut de voorkeur, bij geen keuze: Hollands produkt. Alleen zonder betaalbare alternatieven wordt er gekozen voor het buitenlands produkt, indien de keuze er is absoluut  Fair Trade. Ingevlogen produkt en groenten geteeld in zwaar verwarmde kassen (dus ook Hollands) worden hier pertinent niet aangeboden.

Alles wat hier weg gaat moet zonder meer goed zijn voor ons en onze omgeving ontzien (dus wel duurzaam).

Mijn Opa was Groenteboer in Zeist                                                                                        Mijn vader was groentekweker in Utrecht                                                                                                                Ik ben het allebei

De eerste foto van mij genomen was die op een krat tomaten.

Vervolgens op de tuin van mijn vader en moeder meegewerkt vanaf dat ik lopen kon.

Opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool gevolgd, tradionele teelten dus met Chemie.

In aansluiting hierop gestudeerd aan de Tuinbouw Hogeschool te Utrecht, eveneens de tak van de Chemie en de Genetische Manipulatie.. Na de opleidingen als leidinggevende bij diverse Agrarische bedrijven werkzaam geweest, ervaring opgedaan, geleerd en alles op een rijtje gezet.

Met name de afstudeeropdrachten  "Voedselvoorziening in greep van Mulitinationals" en een opdracht voor een multinational hebben als eye-opener gefunctioneerd. Dit met veel  bewuste (m.i.) valse voorlichting aan het volk t.a.v. voeding en volks- gezondheid hebben mij er toe gebracht deze Toko op te zetten en tot een succes voor de medemens te maken. Een totale uitdaging zowel teelt- als verkooptechnisch,  dat gewoon lukt. Het aantal echt bewuste klanten neemt hier maandelijks absoluut toe.

2012 Atelier CreaWorld. All rights reserved.