WOUT’S KWEKERIJ
Welkom Nieuwsflits Producten Diversen Publicatie Fotoalbum Contact 

               Wist u dat:Wist u dat:


Telen in Ledcellen (led lamp, onder laboratoriumomstandigheden) wordt op dit moment sterk gepromoot door onze overheid, Wageningen en onze supermarkten. Een  steriel product dat nooit daglicht ontvangen heeft, wordt straks verkocht als duurzaam en extra gezond. De klant stemt middels de aankopen bij de supermarkten of elders.

Diverse groenten geteeld in klimaatcellen worden al bij de supermarkten toch ter consumptie aangeboden. Plant op substraat heeft de beschikking over slechts ca. 20  voedingselementen, in de natuur echter een veelvoud hier van. Het zelfde geld voor de van nature voorkomende schimmels en bacterien. De onbalans in onze voeding t.g.v. de bemesting van de plofgroenten, het plof & stalvlees geeft de consument overschotten van Na, Ca, fosfor etc., met dus te korten van Magnesium etc (o.a. osteporose etc.is het gevolg,). De overheid, multinationals en farmacie zijn de race echt aan het winnen. Een steriel, niet vitaal en niet weerbaar product dat door mensen opgegeten wordt. Gevolgen laten zich raden. Het is zo ver.


In de gangbare teelten is het telen van inmiddels veel gewassen op water en substraat (aardbei,  komkommer, prei etc.) met succes gepromoot door onze overheid (ministerie EZ)en ‘wetenschappers’, wat m.i. echt een serieus probleem gaat worden t/m de ‘bio’ in de supermarkten. Ook veel bladgewassen zitten inmiddels in dit stadium. Hot is ook appels en peren los van de grond te kweken, middels het zgn. project “teelt de grond uit”. Eveneens opgezet met inzet van gelden van onze sociale samenleving, subsidie genaamd. Bewezen is inmiddels dat  van de vitaminen en mineralen die onze gangbare voedingsgewassen 20 jaar geleden nog bevatten, er nu nog slechts max. 10 % van aanwezig zijn.


Een plant aan de druppelaar en in gevangenschap met de kunstmesten en chemische ‘gewasbeschermingsmiddelen’.  Synthetische stoffen die m.i. niet echt  in ons lichaam thuis horen maar er wel door in opgeslagen worden, invulling vetweefsel. De meest recente truc is het in de toekomst verbieden van gebruik van dierlijke mest aan groentegewassen (niet zijnde vruchtgewassen) welke binnen een half jaar na  toediening geconsumeerd zullen worden (GlobaL GAP - het certificeringssysteem van de supermarkten - , ingaand vanaf 1 juli 2016). Binnen de gecertificeerde, georganiseerde kwekers begint men eindelijk wakker te worden over de gevolgen hiervan. De plant moet weerbaar gemaakt worden, wat m.i. absoluut doorspeelt naar onze weerbaarheid. Economische belangen wegen.


Het “beter”leven ( m.i. bedrog) keurmerk door de partyen –supermarkten-  zelf ingezet, waar men zich bij in kan kopen, welke verlangen de Global GAP z.s.m. in te laten gaan. Alles onder de noemer ‘Duurzaam’. Zoals het er nu naar uit ziet  hebben de belanghebbende partyen dit spelletje op een ‘slimme’  wijze eigenlijk al gewonnen, men stemt in met zijn vork. Het belang is de verkopen van bestrijdingsmiddelen, kunstmest, geneesmiddelen, etc. etc. op niveau te houden.

Het doordrukken van substraat binnen de biologische sector, het onderuit halen van de bio norm, onder druk van o.m. de supermarkten. Een vitaal eindproduct waar het lichaam wel wat aan heeft is waar het mij omgaat.          .uit   .


Glyfosaat (onkruidbestrijdingsmiddel) ter bevordering voor van alles en nog wat (o.a. autisme) en Neonicotinoiiden , hier niet aangeboden, wel bij de supermarkten in de vorm van voeding. Tijdens de zomervakantie vorig jaar, is er weer toestemming gegeven Glyfosaat nog 10 jaar te mogen gebruiken, met dank aan de supermarktinvloeden. Het onkruidje met de hand verwijderen is inderdaad kostbaarder, waardoor het geen alternatief vormt binnen de goedkope voedingsstromen ingezet te kunnen worden. Spreekt voor zich.


Qua schoonmaakmiddel ben ik overgestapt van Ecover op Sonett, daar Ecover gebruik  maakt van Genetische manipulatie (uitroeiing bijen ten gevolge etc.), het gebruik van niet-biologische monocultuur rietsuiker en medewerking verlenend aan de verdergaande ontbossing  in de Amazone.  


2012 Atelier CreaWorld. All rights reserved.