WOUT’S KWEKERIJ
Welkom Nieuwsflits Producten Diversen Publicatie Fotoalbum Contact 
Groente, fruit & kruiden vers

2012 Atelier CreaWorld. All rights reserved.

Een levenskrachtig en vitaal eindproduct: niet genetisch gemanipuleerd, niet geforceerd in watercultuur (met bijbehorende chemicalien en de beperkte voeding middels kunstmest) en zonder lamplicht opgekweekt, maar wel Natuurlijk in de grond, wel Eerlijk naar ons, ons  Milieu en wel Duurzaam, NATUURLIJK Wout! Mijn Kwekerij is NIET gecertificeerd, word wel gewerkt onder nagenoeg gelijke of strengere condities, al het ingekocht produkt is aantoonbaar EKO gecertificeerd. Absoluut bij voorkeur De Meter, Fair Trade en echt Lokaal, mits verkrijgbaar en nog betaalbaar.


Acties als 87 cent voor 400 gram aldi-andijvie over de rug van de kwekers,  89 cent voor een pond asperges, witlof of druiven zult u hier nooit aantreffen: dit is niet leven en laten leven, maar eten over de rug van een ander ( =  uitpersing van de kweker en zijn/haar medewerkers, gedwongen door de consument). Supermarkten biologisch: kwekers en boeren worden tegen elkaar uitgespeeld en uitgeknepen, goedkoopste mag leveren. Heeft met passie, idealen, leven en laten leven weinig gemeen.


Overschakeling naar het maximaal mogelijk EKO en Demeter- en BIOkwekers is een feit, dus bestrijdingsmiddelen 0.0. Ook niet in het plantmateriaal. Om deze reden zal er meer opkweek zelf plaats vinden, waarvoor van het najaar al het dak vervangen is door geisoleerde lichtplaten. Absoluut meer werk, maar wel betrouwbaar plantmateriaal.


Aardappels, ui en veel meer van de eigen Demeter en EKO boer zijn weer leverbaar. Deze boer levert ook het speltmeel voor de hier aangeboden broden.

   

Afzet via Boer en Buren in Assen  loopt gestaag door.


Voor wie het wel weten wil: zie onder Wist u dat.


Groenten Vers (+ recepten beschikbaar): 

Voor wel Duurzame Seizoensgroenten: kiezen uit aanbod Smilde en  produkten uit Holland.

Voor echt  lokaal produkt: Smilde (= eigen produkt, incl. bewaarbaar, diepgevroren, aangeboden). Tijdens inkoop heeft Noordland (gron/frlnd/drenthe) altijd de voorkeur, tenzij echt onmogelijk.

Prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit, hoeveelheid aanbod, kosten inkoop, verkoopprijs elders, seizoen, hoeveelheid werk per eenheid, uitval en maat/sortering van het produkt. Klein is goedkoper dan groot. Kwantumkorting bij grote afname uiteraard. Streef: een zo constant mogelijke, eerlijke (fair trade) en betaalbare prijs voor een wel gezond, wel eerlijk, wel lokaal geteeld, niet doorgestraald en wel echt biologisch produkt waar wij beiden en de kwekers, mee en van kunnen leven.  Stroom op de kwekerij gebruikt is voor de volle 100 % zelf geproduceerd. Elkaar een gezonde toekomst gunnende: wees tevreden met wat je wel hebt.

Aangeboden vers product is niet voorverpakt, in de regel in elke hoeveelheid los te verkrijgen.


Voor actueel aanbod, bestelmomenten en prijzen vraag de nieuwsbrief aan.


Aardappels en fruit vers

Dit fruit is echter niet gedompeld in de chemische middelen ter verlenging van de houdbaarheid (appel, sinaasappel etc.) en om kleur te geven (mandarijn, sinaasappel)

Ook zonder vergast te zijn door “Smartfresh”: slecht afbreekbaar en desastreus voor waterorganismen en regenwormen (verplicht toegepast door  J en A), echter mooi levensduur verlengend van koopwaar. Resultaten giftigheid voor consumenten worden niet vrij gegeven.

Aardappels komen van eigen Demeter Boer, dus niet behandeld met koperoxychloride!